Meny Lukk

VEDLIKEHOLD EGGEDALSVEIEN

Denne uka har det vært vedlikehold på Eggedalsveien fra brua i Borgegrend til Dalsbrua, en strekning på litt over 7 km.
Veien er sloddet med bruk av «Drammensslodden». Selv var jeg ute på sykkeltur da jeg traff på arbeidsgutta. I tillegg til slodding er det også foretatt noe grøfterens, og mer skal også utføres. Veien er foreløpig ikke så god å sykle på, men den bli nok bra.
Ble imponert over arbeidet som ble gjort med, og snakket med Vegard som kjørte traktoren med slodd. Han fortalte at det nå var 6. turen (!) han gjorde frem og tilbake. Han kjørte så mange ganger som måtte til for at det skulle bli bra – og nå var det 6. gangen. Slodden var litt skråstilt bak traktoren slik at grus på kantene ble dratt inn i veien, og slodden var også montert slik at den kom godt ut på kantene. Ekstra tyngde med steiner på slodden hjalp også, og det var viktig og nødvendig å kjøre sakte. Kom langt ut på kantene slik at gress og mindre buskas ble borte.
Resultatet syntes veldig bra. I første omgang kom det da en del småstein inn i veibanen, og naturligvis også en del grus. Etter ferdig slodding er veien nå saltet, og til uka skal de også valse veien slik at småstein blir presset ned, og dekket skal bli hardt og fint. Vegard kunne ønsket seg at det også hadde blitt kjørt på noe ny grus, men det var det ikke penger til i denne runden.
Bra jobb!