Meny Lukk

UTFORDRINGER FOR SKILØYPER I SKOGSTERRENG

Ja, det blir nok en del utfordringer fremover med å få til skiløyper i en del skogsterreng. Sesongens første skitur ble prøvd i dag, 28. nov 2014. 30 cm til dels tung snø gjorde det ikke lett å brøyte, tro bare rett igjennom, så veiene ble i stor grad redningen. Men i utforbakke gikk det dog å brøyte noe.
Det er vel kanskje det fjerde++ snøfallet som har blitt liggende. 3-4 minusgrader har sørget for det. Men du verden hvor mye bøyde bjørker det er å se. De tre første snøfallene med mildvær etterpå har ført til at is har lagt seg på trærne, og med ny tung snø har dette blitt for mye for svært så mange trær. Veien fra den innerste parkering og inn til vannet er nesten stengt igjen av bøyde trær. Prøvde også å lage skiløype fra Trollstien og ned mot Økteroset, men her var det helt stengt.
Det ligger snø på Økteren, men hva som er av is under er ikke sjekket, jeg holder meg foreløpig på land. Der hvor jeg prøvde meg i terrenget var det også vann under noen steder, det finnes ikke tele. Men det blir nok vinter etter hvert denne sesongen også – få vi håpe..

Klikk på et bilde og du får opp et galleri som du kan bla fremover i.