Meny Lukk

SEVLEHULA OG SKARVESTULEN – 9.9.2017

Gråvær og antydning til regn i lufta – vi skulle på kjentmannstur til Skarvestulen – så været fikk være som det er. 22 hytteboere fra Steinset-Økteren og Elvestrand møtte ved Øygarden i Borgegrend for å gå den 3 km lange stien bort til Skarvestulen. Glatt nok på stien flere steder etter nattens kraftige regnvær. Terrenget, ganske så skrått – skulle nesten tro vi var nede i Alpene. Underveis passerte vi også en gammel boplass – Skardbekk. Utrolig hvordan man klarte seg for en del år tilbake. Nærmere Skarvestulen var det skiltet opp til Selvehula. Her holdt Sevleguten på rømmen tilhold for en periode. Ikke akkurat noen danseplass nede i denne hula nei.
Litt lenger fremme var vi på Skarvestulen. Tåka lå tett, så den fantastiske utsikten som det sikkert er her fikk vi ikke nyte godt av. Skrått er det også på denne plassen, så både to og firbeinte som holdt tilhold her fikk nok bra styrketrening. Guri hadde stilt hytta til disp for lunsj, men været var såpass bra at alle tok nistepakka i friluft. Men takk til Guri.
En stor takk retter vi til Torgrim (Redalen) som hadde planlagt og lagt alt til rette for turen. Ute på Skarvestulen fortalte Torgrim både om stedet og beboere der, det samme også om Skardbekk. I tillegg fortalte han om Sevleguten – og hvordan han til slutt måtte bøte med livet i 1834, bare 26 år gammel.
Sees på nytt til kjentmannstur neste år – et eller annet sted