Meny Lukk

… første og siste inntrykk … fra en helgetur på hytta

Ja, hva er ofte førsteinntrykket når du dra på hytta en week-end og krysser brua i Borgegrend?
.. og hva er sisteinntrykket når du kjører samme vei tilbake etter en fin helg i fjellet?

Riktig svar: Søppel!

Misbruk av søppelcontainere går igjen i mange hytteområder – og i høyeste grad også i «vårt» område. Det er noe forskjellig, avhengig av hvor containere er plassert. Enkelte vil ha det til at det ofte er fastboende som også avhender sitt søppel her. Mulig det også, men er vel ikke hele sannheten.
Det heter seg at containere skal benyttes til «Restavfall», men hva er nå restavfall? En liten «googling» sier: «Restavfall er det som er igjen når alt som kan gjenvinnes er sortert ut.»
Så er det listet opp 50-60 eksempler på hva som er restavfall. Dette hørtes kan litt byråkratisk ut, og det er vel de færreste av oss som har lest igjennom denne stikkordslista…
Vel, det er tillatt å bruke hodet og litt sunn fornuft.

På containere ved brua i Borgegrend er merket for «kun  restavfall», og «det er forbudt å plassere avfall utenfor containeren».

Styret i Hytteforeningen drøftet forholdet i sitt siste styremøte (30.8.2017). Bildene viser vel ganske så klart hva styret har av oppfatning om forholdene, og henstiller både til egne medlemmer, andre hytteeiere – og fastboende – om å bidra bedring av forholdene.
Et par hvilestoler har hatt sin siste hvile utenfor containerne en måneds tid: den 27. august var de klare til transport fra P-plassen ved Økteroset. På ettermiddagen hadde de funnet sin plass utenfor containerne. Her hadde de også sin plass en måneds tid senere. Det er ikke så mange fastboende ved Søre Økteren….