Meny Lukk

TUR TIL SKARVESTULEN – EN BOPLASS HØYT OPPE PÅ SKJØNNEÅSEN LØRDAG 9. SEPTEMBER KL. 11:00

Steinset Økteren Hytteforening inviterer til kjentmannstur til Skarvestulen. Nore og Uvdal kommune har i sin turomtaler presentert turen slik:
«Skilt i grusveien overfor Øygarden viser begynnelsen av stien. Følg denne videre, etter om lag 1 km kommer man til den nedlagte plassen Skardbekk. Stien følger åsen videre, og passerer så rett nedenfor Sevlehula (skiltet) og videre fram til Skarvestulen. Derfra på bratt skogsbilvei ned til Skjønne ved riksvei 40. Lett tur. Sevlehula er et av gjemmestedene til Ola Olsen Sevle (Sevleguten), som var på rømmen etter å ha drept en handelsmann i 1832. Han ble avrettet ved halshugging i 1834. Sevleguten kom i fra gården Sevle, som ligger noen kilometer sør-vest for Sevlehula».
Bildet jeg har lagt inn er fra stedet, slik det var mens Sunneiv Olsdatter og hennes familie bodde der, fra om lag 1870. Bygdeboka omtaler Skarvestullen fra 1702 som plass under Nordre Skjønne. Senere ble den lagt til Søre Skjønne. Nå har Guri ei hytte der og noen få uthus står ennå. Jeg har snakket med Guri om kjentmannstur til Skarvestullen. Det synes hun var bare hyggelig at vi ville til Skarvestullen. Hun kunne tenke seg å komme opp selv den dagen.
Parkering gjøres der stien begynner, ved Øygarden, gården til Knut Sigurd Haug. Kjør gjerne sammen, det er ikke store plassen for bilene. Turen er på ca. 2 km. Kart følger ved. Medlemmer av Elvestrand Hytteforening er invitert.
-Ta med tøy etter værforholdene, mat og drikke.
-Vi møtes kl 11:00 ved Øygarden så kan vi gå samlet til Skarvestulen.

For Steinset Økteren Hytteforening,
Torgrim Redalen, sekr.