Meny Lukk

BJØRSTØL ELLER BJORSTØLFJELLET – EN KORTREIST PERLE

Med et par ukers sommerferie på hytta rekker en forsåvidt over noen områder og topper om en vil mer enn hytteveggen. En av disse ganske så nære toppene er Bjørstøl eller Bjorstølfjellet i Borgemarka. Ser navnet skrives litt forskjellig – jeg vet ikke hva som er riktig. Men uansett skrivemåte – dette er en lokal perle med utrolig fin utsikt i alle retninger. Toppen er på 1136 m.o.h.
Elvestrand Hytteforening har merket og ryddet gammel sti med oppstigning fra sør. Selve valgte vi å gå både opp og ned igjen på nordsiden – det er lettere og mer åpent. Men strengt tatt burde vi tatt dette som rundløype – kjenner jeg hyttefolket på Elvestrand rett så er det vel det de mener…
Vel, jeg tok med kamera med lang linse, og her følger et utsnitt av bilder fra toppen.
Turen anbefales – i år er også toppen med i «Ti topper» i Nore og Uvdal kommune.