Meny Lukk

FLOTTE LØYPER I STIV KULING

Martin Skriudalen og Eirik Haug har brukt fredagen 17. mars til å kjøre løyper over lange strekninger. Vi har vært oppom Reinsjøen også, men der var det vanskelig å holde seg på beina på grunn av sterk vind, fortalte Martin. Vel, nå holder de seg stort sett på snøscooteren når de kjører opp løyper, men det forteller litt om dagen i fjellet. Sjekker man Beauforts vindskala har vi da stiv eller sterk kuling med vindhastighet på kanskje 15 ms. 
Selv traff vi løypekjørerne langsmed Nordre Økteren. Vi var på vei sørover, og kan bekrefte beskrivelsen av i alle fall Stiv kuling som er «Hele trær rører på seg. Det er tungt å gå mot vinden».
Etter en ekstra runde om Kupa traff jeg dem igjen ved parkeringsplassen ved Økteroset. Martin fortalte at de hadde startet ved ni-tiden i morges, og var nok bare sånn halvveis ennå, så han regnet med at det nok ble mørkt innen de avsluttet dagen. Nå skulle de ned i Borgemarka – Elvestrand og Borgegrammin.

SPORFRES TIL 70.000 – OG ØDELAGT GEARKASSE TIL 25.000
Martin har også investert i sporfres (se bilde). Med sporsetter etter veier denne doningen rundt 180 kg. Så er det litt for tung snø for en «vanlig» snøscooter merkes det, gearkassa på en av scooterne gikk varm og i knas – og det koster i alle fall den nette sum av kr 25.000 å få en ny på plass. Sporfresen egner seg best når det er isete og ikke graver seg ned. Normalt er den beregnet til scootere med dobbelt belte. Når jeg sjekket pris fra leverandør både på sporfres og aktuell scooter med dobbeltbelte så kommer ikke jeg til å gå til innkjøp av det i morgen; sporfres over 70.000 – og scooter over 230.000. Men, jeg ble jo litt imponert over investeringen, og håper den kommer i bruk når forholdene tilsier det.

Løypene i dag, selv med kraftig vind – det gir vel bildene et brukbart inntrykk av.