Meny Lukk

WEBKAMERA SENDER BILDER IGJEN

Nå skal Webkamera være med ajourførte bilder igjen på hjemmesida til hytteforeningen. Det stoppet opp 1. desember, og jeg har prøvd å finne årsaken til dette. Har vært innom både Numedal Fiber som har levert linjene våre, samt webhotellet hvor vi har arkivet for hjemmesida og bilder fra kamera. Selv har jeg kommet inn på kamera, men har fått feil («Upload failed») når jeg har testet overføring til webhotellet. Har også abonnement på en annen server hvor jeg har testet forbindelse, men også her fått samme feilmelding. Webhotellet – Web10 – som det heter er en server i Danmark, og tilbakemeldingen herfra var at de fikk lastet opp filer til vårt område.
Vel, etter mye frem og tilbake, fikk jeg god hjelp fra en yngre IT-kar hos Kontorland i Drammen i dag. Feilen, jo da, ganske så enkelt: 1. desember blokkerte leverandør av DNS-server de IP-adressene som overfører bildene til FTP-kontoen på Web10.nu, så vi måtte endre IP-adressene både på «Primary og Secondary DNS server» under «Basic TCP/IP Settings» på Webkamera. Under test av overføring til Webhotellet fikk vi da «Upload successful».
Ganske logisk for meningmann altså!
Det blir jul i år også. God Jul.