Meny Lukk

MULIG MED SKI PÅ BEINA 29.12.2016

Jo det er mulig med ski på beina nå i romjula/nyttårshelga, men en bør (les må) være oppmerksom og forsiktig i utforkjøringer. Det er ikke kjørt løyper, men en kan lage sine egne!
Vel, jeg brukte truger for å sjekke forholdene, og de var bedre enn forventet. Noen steder tråkket jeg 15-20 cm ned i nysnø som delvis hadde føyket, andre steder lett blanding av skare og nysnø, og noen steder litt lite snø hvor nysnøen hadde blåst bort.
Jeg gikk traseen fra Steinset, om Økteroset, ned til Skjønnegrammin og myrene sørover mot Elvestrand, for så å traske opp igjennom skauen til hytta på Steinset.
Gikk og tenkte på at det skulle vært kjørt snøscooter med sporsetter etter, dette ville blitt bra/gode nok løyper. Så dukker plutselig en snøscooter opp i sørenden av myra ved Skjønnegrammin; det er Robert Liverud som er ute i samme ærend. Han har slede etter snøscooteren, men vi er enige om at her bør det kjøres med sporsetter snarest mulig. Robert kjører et stykke innover forbi Skjønnegrammin før han vender og kjører tilbake. Antar han kjører myrene over mot hytta si på Bjorstulreset.
Fredag blir det ski på beina, og mest sannsynlig traseen Skjønnegrammin – sør for Lavhuagen – Repeset – Bjorstulreset og over på løypa igjen mellom Skjønnegrammin og Elvestrand. For hyttefolket på Elvestrand bør dette være en grei tur, men kanskje motsatt vei om Repeset. Fint i alle fall å gå i scootersporene etter Robert.
God tur.