Meny Lukk

LØYPEKJØRING STARTER

Det første snøfallet for sesongen kom så tidlig som 7. oktober, men etter det har det vært så som så. Først nå i nyttårshelga har det kommet såpass mye snø at det er mulig å starte med grunnleggende løypekjøring.
Nyttårsforsettene var bra, så kona og jeg var på ski innover Økterene de tre første dagene på nyåret. På søndagen var det kommet såpass  mye snø at jeg på tilbaketuren gikk og tenkte på å ringe til Halvor Haug, leder i Borgegrend Løypelag for å spørre hva de har for planer om mulig start på løypekjøring. Vel, jeg har ofte med meg mobiltelf. i lomma når jeg er ute på tur; ved løypeskiltet i sørenden av Økteren ringte det – kanskje Halvor tenkte jeg – det var det!
Løypekjørerne skal ha et planleggingsmøte kommende onsdag (6. jan) forteller Halvor, vi har planer om å starte med noe grunnpreparering nå til uka. I første omgang blir det nok bare å kjøre med scooter for å pakke snøen, de fleste steder er det for lite snø til å kjøre med sporsetter. Problemene nå tidlig på sesongen er at det ikke er noe underlag, det er lite «fast snø», og mange steder er det åpne bekker og våte myrer, men vi skal gjøre så godt vi kan. Hvilke traseer vi får kjørt er avhengige av forholdene.
For øvrig er det kjørt noe løype i området Borgegrammin – Repeset – Austhaugen. I Steinsetområdet var det fint innover ved Økterene – det er bare å lage sine egne løyper så lenge.
Løypeskriv og ajourført løypekart for sesongen blir etter plan sendt ut før 15. jan.