Meny Lukk

LØYPEKJØRING I VINTERFERIEUKENE

I løypeskrivet som nylig er sendt ut, og gjengitt både på Facebook og hytteforeningens hjemmeside, er beskrevet prioritet på oppkjøring av løyper. I siste punktet er gjengitt at «i vinter- og påskeferie hyppigere løypepreparering». Dvs hyppigere enn hver helg, men ikke hver dag.
Sist lørdag – 14. feb – strålende vær og nyoppkjørte løyper. Søndag ufyselig vær med vind og føyke, mildt og med noe snø. Væris har vært et problem.
Senest oppkjørt nye spor på onsdag, andre gangen denne uka. I følge Halvor Haug, leder i Borgegrend Løypelag, har sist natt ødelagt mye av sporene igjen. Været har tatt på snøen, og det er også lite givende for løypekjørerne å registrere hvor fort sporene kan ble dårlige igjen.
Halvor forteller at over mange myrer er det vått til bånn gjennom snøen. Det er meldt litt kaldere mot helgen. Planen er at de nå kjører lørdag morgen, slik at forholdene forhåpentligvis blir best mulig lørdag og søndag. De har også fokus på løypekjøring den 2. vinterferieuka – den uka er det normalt flest på hyttene. Men en kan ikke forvente at 90 km løyper blir kjørt opp hver dag.
I løypeskrivet som er sendt ut står det «Har du kommentarer eller spørsmål i forbindelse med løypekjøringen, så kontakt gjerne løypelagets leder». Telefon er angitt i skrivet, og Halvor tar gjerne i mot henvendelser og svarer på disse.
Ha en fortsatt fin vinterferie – i nye eller gammeloppkjørte spor!