Meny Lukk

LITE SNØ – SKARE OG HARDE LØYPER – LØSSNØ

Kort og godt særdeles blandingsføre lørdagen 21. feb. Blanding av løyper med løssnø, harde løyper, skare og isete, og lite snø. Fra Økteroset og inn til Kupa/Fagerfet greit (løype nord for Fjellset). 
Runden om Stornatten og tilbake til Fagerfet mye blandet. Opp Fagerfetdalen forsåvidt ok – ikke kjørt spor, men med scooter tidligere – øverst i dalen når løypa svinger veldig lite snø (se bilde). Normalt kjøres det med stor maskin her fra Haglebu til vinterferien, men det er ikke forhold til det nå. Videre over mot Gymletjørni mye harde løyper og skare/is. Ned mot Gymletjørni og Kokken lite snø, men pen utforkjøring så ikke noe problem. Både kona og jeg bruker turski med stålkanter, og det er å anbefale (i fjellet for øvrig også).
Nede ved Kokken har det gått et snøras i en liten skråning. Det er ikke mye som skal til for å utløse?
For de som går denne runden anbefales å gå samme vei, dvs. opp Fagerfetdalen.
Fra Fagerfet og opp dalen til Skjærøkteren også lite snø, men bare å gå. Ned lia mot Nord Økteren kjør forsiktig i øvre del. Videre ut til Vassimellom og Økteroset sikkert greit. 
Det er scooterkjørt løype med spor i «Eggedalsløypa» mot Sverig sæter og videre over Nordre Økteren til Vassimellom. Mot Vassimellom isete etter mildvær.
Været på lørdagen veldig bra, og med kuldegrader. Holder det seg slik anbefales å bruke et tynt lag av grunnklister (grønt) under midten av skiene, og noen lag med tørrvoks utenpå. Harde løyper, skare og is sliter på smørningen.

(Klikk på et bilde og du kan bla fremover).