Meny Lukk

Solveig på 11 på 1314..

Joda, 1. påskedag traff vi Solveig Steen Hofstad på 11 år på 1314 m.o.h. sammen med pappa Thomas og bikkja. 1314? – kanskje bedre kjent som Hallingnatten. I følge pappa er liksom Hallingnatten det ultimate påskemålet, og dagen de hadde valgt kunne ikke vært bedre. Relativt lite folk i løypene, og ingen folkevandring til Hallingnatten denne dagen – noe det ellers kan være. Mange hadde sannsynligvis fått nok av påsken, og reist hjem. Thomas forteller at fra Steinset gikk de Borgemarka på turen innover, forbi Lauvhaugen og over Korpetjern. Hjemover skal de gå om Reinsjøen og kjøre ned til Nordre Økteren. Solveig er ei aktiv skijente, så for henne er ikke turen inn til Hallingnatten den største utfordringen, men det var ikke mange på hennes alder å se! Solveig var like blid som sola, og gledet seg til hjemturen – på ca 15 km.

Utsikten fra Hallingnatten er upåklagelig. Langt i syd ruver Gaustadtoppen majestetisk. Mot nord finner vi først Skogshorn i Hemsedal, og noe lenger nordøst er det kanskje Bitihorn vi ser. Men det mektigste fjellpartiet er midt i mellom disse to landemerkene – flere spisse topper på over 2000 meter syd i Jotunheimen, i området nord for Fondsbu/Eidsbugarden/Bygdin. Hva de enkelte topper heter, og hvor langt det er fra Hallingnatten til disse – ja det er etterpåskequiz!
Se foreningens Facebookside – svarene kan bare skrives inn som kommentarer.

Solveig-Steen-Hofstad_IMGL6139 Gaustadtoppen_IMGL6134 Skogshorn_IMGL6147 Bitihorn_IMGL6146 Jotunheimen_IMGL6148