Meny Lukk

Hallingnatten – alle veier fører hit!

Hallingnatten – alle veier fører hit! Jo det føles og oppleves faktisk slik. I år var det mer enn folksomt i påsken – opplevde over 50 mennesker der på samme tid.
Hallingnatten, med sine 1315 m.o.h. ligger i Nes kommune. På nettstedet Fjell & Fjord leser do om Hallingnatten «Hallingnatten er en relativt lett tilgjengelig topp, som på klare dager gir full panoramautsikt mot både Hallingskarvet, Hemsedalsfjellene og Gaustatoppen. På denne turen er også sjansene store for at du møter villrein i sitt naturlige element.»
Det er nok en ganske treffende beskrivelse.
Fra Steinset mellom 13-15 km, avhengig av hvilken rute du velger, om Borgemarka og Lauvhaugen, eller om Nordre-Økteren og Reinsjøen. Løypa om Reinsjøen anbefales slik løypesystemet er i dag, men med litt omlegging av løypa fra Lauvhaugen vil jeg etter hvert anbefale den ruta (hva evt omlegging består av får vi komme tilbake til senere). Hvor lang tid du bruker er ganske så vidt forskjellig, men det er i alle fall en bra tur.

Det går faktisk løyper «alle steder»a til Hallingnatten; foruten de to nevnte traseene kommer det løyper fra Fjellsetområdet ved Tunhovdfjorden, Langedrag, Videre nordfra Synstevatn/Liaset og Fekjan. Østfra Imle, Buhovd og Flatvollen.

Joda, rein  var det også i påsken, en flokk på ca 300 dyr var på visitt onsdagen i påskeuka.