Meny Lukk

Vinter’n er her..

Joda, vintern er kommet for alvor i fjellet. Snøen har lavet ned, veier er brøyta – og føyket igjen. Så også helgen 15.-16. desember 2012. Snøbrøyter og grunneier – Øivind Utvei – gjør sitt beste for de få som benytter hyttene nå før jul. Det er ikke så mange av oss ennå, men det forandrer seg vel når julefreden senker seg..
Her noen bilder fra helgen 15.- 16. desmeber. Øivind hadde brøyta fredag ettermiddag, og veien var klare og fine. «Tønsberg» hadde kommet opp fredag ettermiddag – uten problemer.
Selv dro vi på fjellet lørdag morgen – full tilhenger etter + ekstra med materialer fra saga nede i Eggedal. Veien over ved Sloko var bra – nybrøyta, Eggedalsveien fra Dalsbrua og opp til krysset til Steinset ved Endreskard gikk greit, men så:
Jo, der hvor Øivind hadde brøyta fredag ettermiddag og gjort alt klart for innrykk – jo Steinsetveien var rett og slett ufremkommelig, selv med 4-hjulstrekk og kjetting (+ fullastet tilhenger…). I løpet av natta og lørdagmorgen var det vel rundt 25-30 cm som var kommet med snø, og i tillegg godt føyka igjen. Det ble å ta en telefon til Øivind og spørre om han hadde tenkt seg innover på lørdag formiddag? Forklarte etter beste evne hvordan det så ut – Øivind trodde vel ikke helt at det var slik som ble fortalt, men kommer i løpet av 40-45 minutter var svaret. Øivind kom, i mellomtiden hadde visstnok også «Tønsberg» ringt og fortalt at et par steder hadde det føyka og var botimot 1 meter snødybde i veien (bl.a. utenfor hytta til leder i hytteforeningen). På bakgrunn av dette hadde Øivind valgt traktor med skuffe foran – og skjær bak (ikke freser).
Øivind ble noe overrasket da han kom innover, det var snø, mye snø som var kommet siden fredag ettermiddagen.
Inn kom vi, opp Trollstien med henger og fullt lass gikk også, men skulle ikke ha bommet så mye på «renna» midt i veien før en hadde kommet ut i løssnøen.
På søndagen hadde vel Øivind en avtale med en annen om å kjøre med snøfres innover Steinsetveien, så hjem kom vi uten problemer.