Meny Lukk

Vanskelige kjøreforhold..

Bjørn Sveieven har vært på fjellet og kjørt ned igjen nå torsdag 15. nov. Han forteller at det er svært glatt opp Trollstien, og anbefaler sterkt å ha med kjettinger. Det har vært mildvær og blitt glatt.
Noe av grunnen til dette er ganske sikkert snøforholdene sist helg, dvs 10. og 11. nov. Fredagen forut  var det greit, og Øivind hadde brøytet alle veiene innover. Men på lørdagen var det blitt mildvær, og noe nedbør hadde det vært. Selv kjørte vi opp på hytta tidlig på lørdagen. Sleit faktisk noe fra Eggedalsveien og inn til Steinset, og opp Trollstien la jeg på kjettinger foran. Har firejulstrekk, men sleit en del opp bakken ja, det var blitt løst og da ble det til at jeg grov opp en del snø. Kom opp, med tilhenger etter.
Lørdagen var det dårlig vær med regn og sludd, søndagen likeledes. da regnet det mye på formiddagen, men ved to-tiden ble det svært så fint vær, noe et par av bildene sikkert viser. Øivind var oppom, nesten bar for å meddele at det var glatt og isete på veien nede i Borgemarka. Han anbefalte at kjettinger ikke ble tatt av før etter ferista.
Men ned Trollstien var det rett og slett skikkelig slapsete og sørpete. På bildet med tilhenger ser en at det faktisk var en 10 cm dypt spor etter hjulene. Rapport om dette ble overbrakt sjefen i Veikomiteen – Gunnar Kirkevollen. Vår betraktning omkring dette var at det måtte være veldig riktig å få vekk alt snøslapset; ble det liggende ville det være svært vanskelig å komme opp, ble det liggende og det ble kaldere, ville det også by på store problemer senere. Så Gunnar ringte Øivind og anbefalte å skrape vekk all slapsesnøen. Det innebærer dog at det har blitt isete og glatt – så herved er du anbefalt å ta med kjettinger.