Meny Lukk

Det lukta både brent og svidd

Det lukta visst både brent og svidd ja. Slik kan det går når godt over 30 hyttebuere brenner så det svir på fjellet! Joda, det var over 30 som stillte opp på dugnad med bråtebrenning og utsetting av brøyteprinner lørdagen den 15. september. Det hele gikk særdeles rykende, røyken la seg som et teppe over store deler av Steinset da 15-50 store og mindre store bål ble gjort opp, og noen steder røyk det også dagen derpå. Det er nok å ta av etter hogsten i fjor vinter, ja for den sakens skyld også helt tilbake da veiene ble bygget opp i hyttefeltet. Den gang var det vel knapt et tre som ble felt før veiene ble bygget, enten ble de bare lempet til side med gravemaskin, og noen steder ser vi rester etter trær som underlag i veiene… Hogsten i fjor vinter var bra, rundt 1.500 m3 ble tatt ut og gjorde sitt til at det lysnet veldig bra mange steder. Bakdelen med store hogstmaskiner er at det ikke blir så veldig pent etter dem med masse kvist og spor. Det «positive» med det hele er dog at vi i noen år fremover har nok av materiale til store fellesdugnader som samlingspunkt i hyttefeltet!

Det ble en småsvidd avslutning på dagen. Gunn og Øystein stilte opp med relativt nyinnkjøpt bål-/grillpanne. Denne gjorde underverker med grillpølser og hamburgere – og bidro til et sosial og koselig avrunding av dugnaden.

Vel møtt til neste høsts «Burning Day» – første lørdag etter 15. september!