Meny Lukk

Fare for påskeløypene

I kveld, lørdagen 24. mars hadde jeg Halvor Haug, leder i Borgegrend Løypelag på telefon. Han var bekymret for skiløypene til påske, ja allerede nå har de store problemer med løypekjøringen. Lite snø, bløt snø, og mildvær siste uke har tæret ekstra på snøen. Men alle løypekjørerne er «beordet» ut søndag morgen kl 07.00 (håper de husker å stille klokka – etter vintertid er klokka bare 06.00). Regner med at det da er noe hardere underlag/skare slik at det er mulig i kjøre. Alternativt er at de kjører ut sporsetter noen steder.
Halvor kunne ellers fortelle at han sist helg hadde kjørt ny trase delvis på land på østsiden av Søre Økteren, og det var overraskende bra. En skulle trodd at scooteren bare gikk igjennom i løs snø, men neida, det hadde gått veldig bra, og så hadde han videre kjørt den nye forbinndelsen mellom Vassimellom og Eggedals-/Fagerfetløypa.
Selv prøvde kona og jeg oss ut på Økteren sist helg, men valgte å snu og gå ned til Skjønnegrammin og Borgemarka. Hadde vi gått litt videre over Økteren hadde vi kanskje oppdaget den nye løypa på land bortenfor hytta til Berner  – det gjorde vi dog ikke.
Men herved er det informert om mulighetene – hvis forholdene tillater da.