Meny Lukk

STYGGEGRAMSFJELLET

ser du i det fjerne fra Steinset (i alle fall noen steder). Varden på toppen står der som et mål, i en gangavstand på nærmere 6 km – sånn omtrent i nordlig retning.
Ikke den mest besøkte toppen. Toppen er enkelte år med i «Nore og Uvdal ti på topp», men ikke i år. «Gjesteboka» ligger dog fortsatt der i sin lille container. Siste besøk var datert 20.9.2020, så boka har fortsatt plass til mange besøk.
Hytteforeningen har merket sti fra «Villa» og opp til snaufjellet. Det er først når du kommer opp hit at fjellet åpner seg i sitt store vidsyn, og du har den panoramautsikten i alle retninger. Du kan velge litt forskjellig trase på vei inn mot varden og toppen på Styggegramsfjellet, enten å følge på toppen av ryggene, eller holde litt nedenunder på vestsida innover. Jeg velger ofte det siste alternativet.
Det er ikke mange du treffer på underveis, men hvite rester etter firbeinte hilser deg velkommen, og du kan oppleve naturens kunstverk finere enn på noen annen kunstutstilling!
Tur til Styggegramsfjellet kan anbefales – beregn litt god tid til både gange og utsyn!