Meny Lukk

.. du behøver ikke aa reise til USA ..

«Du har Preriland her, du behøver ikke aa reise til USA»
står det å lese på inngangsdøra til ei noe eldre, sliten og forfallen koie eller brakke et sted i Borgemarka.
Joda, Borgemarka har sin historie, og det er nok mange som kjenner den. Gamle boplasser, setre, hotell og annet er forlatt, og noe står igjen som minner fra en svunnen tid. Så også denne boplassen på Prerilandet.
Det er mangt en kommer over på treningsturer/turer i de nærmeste områdene, og en skulle gjerne ha visst litt mer om historien. For noen år tilbake begynte jeg så vidt å skrive ned navn på en del plasser her på hjemmesiden, med sikte på å skrive litt mer om disse. Enten oppslag via gamle bøker/dokumenter, eller fra personer som kjenner historiene. Det ble med en sped begynnelse som stoppet opp, men som pensjonist så kan hende en kan restarte litt på dette?
Vel tilbake til Prerilandet, boplassen er øde og forlatt, men hva er egentlig historien? På benken står oppvasken etter kanskje et middagsmåltid – ha de likevel forlatt Prerilandet og reist til USA – eller de evige jaktmarker?
På utedoen har en bjelke tilfeldigvis falt ned over setet – jeg torde ikke gå inn for å sjekke nærmere …
(klikk på bildene så blir de større)