Meny Lukk

Bli med på kjentmannstur til Reinsjødansen!

Elvestrand hytteforening inviterer til kjentmannstur den 11. august, i år til Reinsjødansen ved Reinsjøen. Steinset og Øktern hytteforening inviteres med. Arrangementet starter kl. 13.00 ved Reinsjøen, med avmarsj fra Slettehola kl. 11.00. Vi har fått tillatelse til å kjøre biler inn til Briskerud grustak og parkere der. Hvis noen trenger å kjøre helt inn til Slettehola, er det anledning til dette, men bilene må kjøres tilbake og parkeres ved Briskerud.

Vi oppfordrer alle til samkjøring slik at vi får færrest biler der inne p.g.a. begrenset plass til parkering. 

Årets tema er driftsslepa som gikk gjennom området fra Tunhovd, over Eivindsli i Rukkedalen, Brynhildstjern oppunder Hallingnatten, langs Reinsjøen til Flatvollen på Eggedalsfjellet.

Arrangementet vil i tillegg bestå av leik, dans og spell på Reinsjødansen, som ligger i nordenden av Reinsjøen i skjæringspunktet mellom kommunene Nes, Flå og Nore og Uvdal, ca. 1200 m.o.h. Her ligger en flyttblokk, kalt «Dansarsteinen» som kom hit for ca. 10. 000 år siden. Reinsjødansen er en gammel tradisjon som ble tatt opp igjen i 2016.

Vi vil få oppleve kløvhestefølge og turfolk som kommer fra Buvassli i Nes, og huldrespill og huldredans. De som har lyst, kan også prøve dansefoten. Det vil også komme et hestefølge fra Langedrag som vil gå nesten samme løype som oss.

Kløvfølget vil ha med seg griller slik at alle har mulighet til å grille egen mat – helt gratis. Det blir også salg av kaffe og lokal kake, som du betaler et fritt beløp for!

Elvestrand hytteforening har fått tillatelse fra grunneierne til at vi kan kjøre inn til Briskerud. Turen starter fra Slettehola kl. 11.00 for de som ønsker å gå sammen. Herfra følger vi fin sti «Drammensveien» til nordenden av Reinsjøen. Turen tar ca. 1.5 time og på veien passerer vi Jervehiet (en spennende hule som rommer benker og ildsted).

Her kan du lese mer om turen og opplegget