Meny Lukk

GUTTA PÅ TUR: SKJØNNEGRAMMIN – BORGEGRAMMIN

Det har vært etterlyst scooterkjørte løyper mellom Skjønnegrammin og Borgegrammin. Pratet med Halvor Haug sist mandag, og han lovet at det skulle bli kjørt nå før helgen; torsdag eller fredag. Var tidlig oppe på hytta fredag (17. feb), og tok meg en tur innover i Borgemarka, fra Skjønnegrammin og innover. Ingen scooterkjørte spor, vel da sender jeg en tekstmelding og spør når det blir kjørt.
Fra garasjen inne ved Borgegrammin og rundt Repeset – Lauvhaugen er det trikkeskinner og bra forhold. Tilbake ved garasjen blir det Kvikk Lunsj og noe drikke.
Så dukker plutselig et par karer med scooter og sporsetter opp: Halvor og Leif Haug! De kommer fra Skjønnegrammin. Halvor forteller at de har kjørt fra hytta ved Grotdalen, om Kupa og Steinset. Skal videre om Elvestrand (Vogninn) og Brattlid. Det er merkbart mindre snø enn sist helg.
Løypa fra Skjønnegrammin og inn til Borgegrammin er heller ikke topp, lite snø og delvis is i den vanlig traseen. De snur og skal tilbake. Nedover mot Skjønnegrammin anbefaler jeg dem å kjøre delvis vestsiden av myrene, langsmed åsryggen og bjørkeskogen, der er det mer snø, og tråkket skiløype. Men, det er dog bare et kort stykke de har kjørt på vestsiden, ellers den vanlige traseen.
For de som går denne strekningen anbefales faktisk å gå de oppgåtte løypene i stedet for scootersporet på deler av strekningen. Dette fremgår av vedlagte kart. Har gjort Halvor oppmerksom på dette, og ved neste runde skal han sjekke forholdene nærmere.