Meny Lukk

SLETTHALLEN – EN OPPLEVELSE

Ved ankomst ble vi mottatt med kaffe, vafler m/rømme og syltetøy, og en smilende og gjestfri vilforvalter Fredrik Aalerud. Gjestfriheten går ganske så sikkert tilbake til dagens eier Hans Rasmus Astrup. For ikke nok med servering ved ankomst, vi fikk en omvisning inne i hovedhuset som ingen hadde drømt om på forhånd.
Det var ei gruppe på 15-16 personer fra Steinset-Økteren Hytteforening samt Elvestrand Hytteforening som lørdag 1. oktober parkerte ved Borgegrammin og gikk de 4 km inn til Sletthallen langs den gamle traktorveien inn til stedet. Dagens eier har valgt navnet Sletthallen på det som frem til 1915 var ei seter med navnet Sletthollin.
Astrup selv var på elgjakt, men hadde gitt «ordre» til Fredrik Aalerud om å hilse så mye. Aalerud er vilforvalter på flere av Astrup sine eiendommer, og fortalte om historien bak stedet, tidligere eiere, jakt og fiske opp gjennom årene, og hva de driver med på der i dag (litt mer om dette kommer senere på hjemmesida til Steinset Økteren Hytteforening).
Vi var faktisk den første gruppa som hadde vært på besøk på Sletthallen. Når det da ble nevnt at både Kong Haakon og Fridtjof Nansen hadde vært på jakt her, nåværende Kongepar hadde sine hvetebrødsdager her høsten 1968, samt at Jens Stoltenberg hadde vært her på sine første rypejakt for et par år siden – ja, da så….
Vi var alle særdeles overrasket og overveldet over den mottakelse og gjestfrihet vi ble tatt i mot med – og vi retter en stor takk til Hans Rasmus Astrup, Halgeir Bekkeseth som bidro til å få dette i stand, samt viltforvalter Fredrik Aalerud som vert.
.. og nistepakkene og kaffen vi hadde med oss, jo det ble i seterveggen på Lauvhaugen under hjemturen for noen av oss.

Klikk på et bilde så blir de større, og du kan bla fremover..