Meny Lukk

GANSKE SÅ VARIERENDE FORHOLD

Sist helg – 6. og 7. februar – var ganske så varierte forhold på fjellet. Lørdagen var værmesig ganske så fin, men for løypekjører Martin Skriudalen utfordrende. Forholdene på vannene er svært varierte, som et av bildende på Søre Økteren viser. Under det øverste snølaget på 20-30 cm er det bare vått – skikkelig vått. Ikke bare scooter går igjennom, men også nye skispor går igjennom. Martin rapporter også om vanskelige forhold andre steder, så det er grunn til å være obs over vann.
Men kontrastene er store, som et av de øvrige bilder fra lørdagen viser.
Løypa over Skjerøkteren og om Fagerfet er kjørt opp. Men det var først sist helg at det var nok snø til å kjøre et mulig rett spor langsetter dalsøkket ned til Fagerfet forteller Martin.
Søndagen var det nullføre og våt snø, håper det pakker snøen slik at det gir et bedre underlag for nysnøen som har kommet nå senere. Men ute på vannene – slik som bildet fra Søre Økteren viser – bare isolerer dette ytterligere – og det er fortsatt vått under….
Noen turer er enda mer krevende enn andre forteller Martin Skriudalen; i fjor datt scooteren igjennom og ned i bekken i dalen fra Skjerøkteren og ned mot Fagerfet – det tok ham 3 timer å få den opp igjen!