Meny Lukk

JULEMARKED

Helgen 12.-13. desember var kona og jeg på en sånn siste helgetur før jul. Dårlig med snø og skiføre, så da kunne vi dra litt tidligere hjem på søndagen. På Facebook fant vi ut at det var Julemarked på Rødberg hver søndag i desember frem til julaften. Det åpnet kl. 14.00, så vi la i vei tidlig for å registrere julelivet i sentrum.
På veien ned fikk vi lastet et et par bæreposer med søppel i containeren nede i Borgegrend. Her var det god plass, lite søppel, og ingenting lagt igjen utenfor. Faktisk var det kommet nytt telefonnummer på den ene containeren, slik at vi kunne ringe dersom det var fullt. Det behøvde vi ikke.
Nede på Rødberg fikk vi parkert i sentrum, til tross for at det var publisert julemarked, og butikkene åpne fra kl 14-18. Vi søkte etter utendørs aktivitet og salgsboder. Vi fant bodene, men her var det liten kø og enda mindre handel.
Vel, etter en (kort) stund reiste vi da videre nedover dalen. Nedenfor Veggli har vi i mange år kjørt forbi skiltet som viser vei til «Julehuset».
Vi tenkte at nå før jul skal vi jammen dra innom her. Som tenkt så gjort. Fulgte skilting er par km fra hovedveien, og kom opp til Julehuset på Fugleåsen. Koselig møte med med Nissen på trappa – og det var det. Det var heller ikke kø her, og fant ingen åpne dører. Merkelig, sa kona, at det ikke er angitt på skilt nede ved hovedveien om åpningstider. Joda, det var skiltet, men det hadde vi oversett. Her stod at det var åpent onsdag – lørdag fra kl 10-16. På søndager var Julehuset åpent i Juli – ikke Jul….
Ja, da så, men kona hadde vært innom «Lykkehuset» på Rødberg, og kjøpt en bluse til 70% rabatt.
Det blir jul i år også….