Meny Lukk

Scooterutfordringer for løypekjørere

Her følger et lite knippe av scooterutfordringer for løypekjøring helgen 23.-25. jan 2015.
Starter med et ganske så illustrerende bilde ved kryssing av vannet ved Økteroset, ikke så lett å få kjørt løype med sporsetter her spør du meg. Løypa på land langsmed Økterene var helt topp, mer om det kommer senere. Men et par steder langs Nordre Økteren må en så vidt nedenom vannet – og overvann.
Flotte spor over Skjærøkteren og ned mot Fagerfet, men nedkjøringa til Fagerfet kan ha sine hull både for scooter og løpere. «Eggedalsløypa» er ikke oppkjørt med stor maskin fra Haglebu, og Fagerfetdalen er heller ikke kjørt med scooter – foreløpig ikke mulig. Men fra Fagerfet og ut til Kupa flotte løyper. Fra Kupa og ned til Steinset kan du velge både det vanlige traseen, og nykjørt trase nord Fjellset og ned på myrene mot Økteroset, her har Knut Borge gjort et veldig fin trase.
På myrene sydover fra Økteroset er det ganske så store utfordringer – bildet her taler vel også for seg – ikke ville jeg sittet fast der med scooter og redskap etter.
Redskap – etter scooteren brukes slådd der hvor det er mulig, og sporsetter etter denne igjen (men mange steder kjøres flere ganger frem og tilbake bare med slådd for å pakke snøen). Slådden skaper fin bredde, men den er for bred til brua over Økta! Men spor over brua hadde’n Martin Skriudalen fått til – bratt på den ene siden og ei lita dump på andre siden var en fin avslutning på dagens rundtur!
Bra jobb av mange løypekjørere denne helga.

(Klikk på et bilde og du kan bla fremover).