Meny Lukk

Snø, masse snø og mye vind

Helga 17.-19. januar 2014 var det mye vær, det snødde jevnt – og blåste ujevnt. På fredagen hadde grunneier og snøbrøyter Øivind store problemer. Det snødde og føyket slik at det var svært vanskelig å se hvor veiene gikk, og i løpet av bare få timer var deler av veien føyket igjen. Han forteller at han kjørte seg fast, så på lørdagen var han ute igjen, men nå var de for sikkerhets skyld to traktorer om brøytinga, slik at de kunne hjelpe hverandre dersom det ble problemer. Det blåste ganske så kraftig på lørdagen, noe som bilde av Øivind med traktor og snøfreser burde gi et visst inntrykk av. På søndagen var hjelpebrøyter til Øivind: Robin Bekkeseth på nytt ute og brøytet, slik at vi som hadde forvillet oss på fjellet denne helga kom oss hjem igjen.
Det har kommet mye snø, og løypekjørerne har vært og kjørt opp de fleste traseene, unntatt «fjelløypene», men slik været var denne helga blåste jo alt av skispor igjen. Det var vel stort sett bare Erik Tømte som kom seg ut på ski denne helga. Løypekjørerne var også ute på lørdagen og kjørte i traseene, de kjørte to-tre sammen for å pakke snøen best mulig i traseene slik at de får en bedre såle senere.

Bildet taler vel for seg selv med mye snø som har føyket og tettet igjen veien
Bildet taler vel for seg selv med mye snø som har føyket og tettet igjen veien