Meny Lukk

Hvordan få en aktiv hjemmeside??

I godt og vel et år nå har vi prøvd å få ei oppegående hjemmeside for hytteforeningen. På generalforsamlingen høsten 2011 ble vedtatt at vi skulle lage ei hjemmeside som var personuavhengig m.h.t. lagring av data, og slik at flere kunne redigere på sidene.
Ellen Hannevold-Totten hadde tidligere laget ei hjemmeside, men dette ble hun stående helt alene om, og dataene var lagret på hennes private PC.
Etter noe tid fikk vi opp ei ny hjemmeside, og denne bruker «WordPress» som redigeringsverktøy, og selv dataene er lagret på et såkalt «Web-hotell». Et Web-Hotell er i mer forståelig forstand kun en datamaskin – en server – som drives av et dataselskap. For vårt vedkommende heter firmaet «Web10», og er et dansk firma. Prisen på å leie plass her er veldig liten, vi betaler bare kr 112,- per år. Selve redigerinhgsverktøyet – WordPress – er gratis. Slik sett er kostnaden minimal.
Derimot så er det en viss brukerterskel for å kunne lage og drive hjemmesida, du må lære deg en masse sånn derre ord og uttrykk som ikke er dagligdags på bondelandet, og så må du lære deg sammenhengen mellom disse for å få det hele til å fungere rimelig greit.

Vel, etter et års tid å ha drevet med hjemmesida tenkte jeg at en får prøve og komme noe videre, så i dag – tirsdag 28. mai – er jeg på Web-kurs i Oslo for å lære noe mer, og prøve å få tak i noen begreper jeg ikke har forstått.
Det siger litt inn etter hvert, så optimismen er stigende. Har mange ideer om hjemmesida, men begrensningen har ligget i tid og kompetanse.

For oss  som av gamle prinsipper fortsatt ikke er på Facebook, er det mange utfordringer; hvis og/eller når vi tar steget inn i andre sosiale medier verden er et spørsmål. Mange konflikter i nyere tid er startet med hjelp av Facebook – så det er jo et spørsmål hva vi fredens hytteeiere skal slå til med?