Meny Lukk

Vinterferieløypene klare

Løypene er klare for ivrige skiløpere i vinterferien. Nå er det bra nok med snø i fjellet, og det er løyper som er mer enn godkjente.
Sist lørdag, 16. februar, traff vi på Halvor og Leif Haug som gjorde løypene klare for helga, og for et par uker med vinterferie. De startet ved ni-tiden om morgenen; startet ved p-plassen ved Endreskard (i nærheten av krysset Steinsetveien-Eggedalsveien), derfra opp til Grotdalen og videre innover til Fagerfet. Rundløypa om Stornatten – Kråkeskar, og ned til Krosstjennhaugen kjøres, inn igjen til Fagerfet.
Fra Fagerfet over ved Skjærøkteren og ned til Nordre Økteren (Eggedalsløypa), så videre syd-vestover på land langs Nordre Økteren til Vassimellom. Herfra gikk løypekjøringen den nye traseen på østsiden av Søre Økteren og ned til Steinset. Da vi traff på dem på Steinset hadde de gjort unna et par mil, og et par timer.

Først kommer Halvor, etter snøscooteren har han ei rist hengende, 1,5 meter bred og et par meter lang. Med denne jevner han ut dumper og diverse, og skaper et veldig godt grunnlag for Leif som kommer etter med sporsetter – et ekte «Vossaspor». Rista som Halvor kjører sørger for bredde slik at stavene ikke havner ut i løssnøen, og at det blir en tilnærmet plan bredde på 1,5 meter så sporsetteren ikke lager ei dyp grøft p.g.a. løssnø. Sjekk bildene, så ser dere hvor bra det blir.

Halvor er leder i Borgegrend Løypelag, og det har han vært i over 20 år. Leif har også vært med en generasjon, og disse to, sammen med fire-fem andre i Løypelaget er de som sørger for at vi får bra løyper.
I år har både Halvor og Leif kjøpt seg nye snøscootere; disse har en bredde på beltet på 60 cm, 10 mer enn vanlig, og de har en fremkommelighet i terrenget som de er strålende fornøyd med. Mye mindre drivstoff bruker de også, varme i håndtak og sete (tror jeg), samt svært stillegående – så begge uttrykker at det er en drøm å kjøre med.

Etter en kort kaffepause på Steinset må de videre. Nå går turen ned til Skjønnegrammin, en svipptur inn Borgegrammin, for deretter ned til løypenettet ved Elvestrand. Fra Elvestrand skal turen videre opover forbi Vognin til Steinset, men underveis her skal de også nedom Brattli. Fra Steinset går ferden videre opp til Kupa, for så å avslutte med løypa ned igjen til p-plassen ved Endreskard.
Når runden er avsluttet har de gjort unna rundt 40 km, og sånn cirka 4 timer. Denne lørdagen var det bra vær, men lysforholdene kunne være noe vanskelige med flatt lys.

Kvelden i forveien, på fredagen var det møte i Borgegrend Løypelag. Hans Bekkeseth meldte om bra løyper inne ved Briskerud, og fra Lauvhaugen og opp forbi Korpetjern mot Hallingnatten.

Det er mer enn nok av løyper å benytte seg av. Ha en fin vinterferie, og takk til våre løypekjørere!
(Klikk på bilde så får du serie i større format)