Meny Lukk

Variende romjul 2012

Det ble en varierende romjul for dem som våget seg på hytta. Meldinger om dårlig vær og vanskelige kjøreforhold gjorde nok sitt til at mange feiret romjula og nyttårshelga hjemme. For de av oss som trosset værmelding og dystre utsikter, ble det likevel noen bra dager. Men du verden, det blåste og snødde, men så var det også noen veldig bra dager med flott skiføre.
Naturlig nok ble det også noe variert med oppkjøring av skiløyper. Den ene dagen fint, neste dag føyka de igjen.
Skogsløypa om Skjønnegrammin – Vognin – Steinset – Økteroset ble kjørt opp, og likeledes inn til sør for Lauvhaugen. Nye traseen på østsiden av Økteren var også kjørt opp inn til Vassimellom, men blåste igjen. Det var likevel veldig fint å gå denne traseen, uproblematisk å brøyte litt. Fra Vassimellom og inn til Eggedalsløypa på østsiden av norde Økteren var ikke kjørt opp, men vi tråkket ganske enkelt ny løype innover. Det ble veldig bra, og vi håper at denne delen samt over til Fagerfet blir kjørt opp.
Ute på Økteren kan det være noe problematisk for de som velger å gå her, uten scootersporet inn mot Sverig sæter kan det være mye overvann. Meningen med den nye traseen på østsida var å krysset Økta på det bredeste og grunneste litt nedenfor selve oset. Men som det fremgår av billedserien så går elva fortsatt åpen her, som flere steder videre nedover. Alternativet er å gå over brua ved parkeringsplassen, og så inn på den nye traseen herfra. Dette er også veldig bra start på løypa inn mot Kupa og Fagerfet. Gikk selv ikke inn mot Fagerfet, så jeg har ikke noe å fortelle om denne løypa.

Billedserien gir litt uttrykk for hvordan været varierte i romjula. Noen trenger nok å måke litt ekstra også for å komme frem til selve hyttedøra…
(klikk på et bilde så får du serien i større format)