Meny Lukk

Elgjakt til 30. november..

Elgjakta i år går ut helt til 30. november. Jakta er utvidet med en måned. «Helt unødvendig her oppe» sier Halvor Haug, leder i Borgegrend Elgjaktlag da vi snakker med ham. Unødvendig nok av flere grunner, ikke så trivelig på elgjakt i drittvær og snø utover i november måned, og så er kvoten på 13 dyr snart fullt eller skutt opp. 10 dyr har det blitt i midten av oktober, det samme antallet som ble skutt i jaktlaget i fjor.
Da vi kjørte opp til hytta etter generalforsamlingen på Rødberg 29. september var det trafikk oppe ved garasjeneved brua i Borgegrenda. Denne lørdagen hadde jaktlaget på 21 personer skutt 2 dyr, som de var i ferd med å flå. Litt rå opplevelse for en som ikke er vant med slik til daglig. Inne i garasjen hang allerede 2 elger etter bakbeina, pluss et par reinsdyr.
Ivrige jegere hadde bytta børsa med kniv og flådde i vei, og snart hang 2 til etter bakbeina.